הגירה לאוסטרליה

 אתה מהרהר בהגירה לאוסטרליה?

בכל שנה מהגרים לאוסטרליה כמאתיים אלף בני אדם ממקומות שונים בעולם, חלקם הקטן מאתיים לערך הינם ישראלים. חלק נכבד מהמהגרים עושה זאת במסלול שמבוסס על הכרה בכישוריהם המקצועיים. הקריטריונים הדרושים על מנת לקבל אשרת תושבות באוסטרליה הינם ברורים והגיוניים ועל מנת להכיר אותם ולפיכך לבצע הערכה כללית של הסיכוי לקבל תושבות ניתן להתחיל באמצעים הבאים:

א) ניתן לעיין בדרישות לקבלת תושבות בהתאם למסלולי ההגירה השונים, באתר מחלקת ההגירה של ממשלת אוסטרליה. 

ב) ניתן לעשות בדיקת היתכנות מקצועית. כלומר בדיקה שמציינת בפניך מהי רמת ההיתכנות שתקבל אישור הגירה על סמך ההשכלה והניסיון המקצועי שלך. בדיקה כזו נעשית עיי סוכן הגירה אוסטרלי מורשה. כלומר בעל עסק מורשה לייצוג מהגרים בתהליך הגשת בקשת הגירה למחלקת ההגירה בממשל הפדרלי.

מסלול הגירה מבוססת כישורים

כאשר אני מגיש את בקשת ההגירה שלי בשנת אלפיים ושלוש אני עושה זאת תוך שאני נעזר בסוכנת הגירה מקומית ואנחנו מגישים את בקשת ההגירה בהתאם למסלול שנקרא "הגירה מבוססת כישורים" המינוח באנגלית  הינו –  Skilled independent Visa (Subclass 189)

בתהליך הכנת הבקשה אני מתבקש למלא טופס מפורט בו אני מציין מה יש לי להציע לאוסטרליה על מנת שתקבל אותי כתושב קבע עם ויזת תושבות קבועה  – Permanent Residence Visa

השיטה האוסטרלית הינה יסודית וברורה, יש רשימת קריטריונים (תנאי סף) שיש לעמוד בהם. בעבור כל תנאי אתה מקבל ניקוד, אם יש לך מספיק נקודות אתה תקבל תושבות במידה ותפנה בצורה מסודרת, חד וחלק! אולם אם אין לך מספיק נקודות אזיי מסלול זה סגור בפניך.

שירות מסוכן הגירה מורשה

אינך מחוייב לקחת את שירותיו של סוכן הגירה לצורך הכנת הבקשה והגשתה, אולם זה יהיה דבר לא חכם, בלשון המעטה. התפקיד של סוכן ההגירה בשלב בדיקת ההיתכנות, הינו לאסוף ממך מידע רלוונטי ולבדוק מידע זה מול טבלאות הניקוד של משרד ההגירה ועל סמך בדיקה זו הסוכן יגיד לך: "כן יש לך אפשרות לקבל אשרה במסלול זה האם אדוני מעוניין להתחיל את התהליך?…" או "מצטער אדוני אינו עומד בתנאי מסלול זה מהסיבות הבאות…" בעבור בדיקה זו אתה משלם לסוכן ההגירה  דמי בדיקה חד פעמיים, בין מאה למאתיים דולר אוסטרלי תלוי במשרד שאליו אתה פונה.

היציבות הכלכלית כמו גם אווירת החופש והשגשוג מושכים לכאן מהגרים רבים מדרום מזרח אסיה וניתן לראות שחלקם היחסי מתוך סך המהגרים בכל שנה הינו דומיננטי כיום לעומת מהגרים מעמים אירופאים. באים לכאן מסין, ויינטנאם, אינדונזיה, הונג קונג, וארצות נוספות בדרום מזרח אסיה. המהגרים הינם אנשים בעלי השכלה ומקצועות, חלקם עובדי צווארון כחול וחלקם עובדי צווארון לבן והם משתלבים יפה בשוק העבודה האוסטרלי כשכירים או בעלי מקצועות שונים. 

עליית הביקוש לשירותי סוכנויות הגירה הביאה באופן טבעי לפריחה בשוק העסקי הזה באוסטרליה בכללותה ובמיוחד בערי הביקוש המובילות: סידני, מלבורן ובריסביין. סוכנויות אלו הינן עסקים מורשים ומפוקחים עיי הרגולטור, אולם חלקם מקצועיים יותר וחלקם מקצועיים פחות ויש לבחור בזהירות את הסוכן שייצג אותך. חשוב שהאדם שייצג אותך וידריך אותך בתהליך ההגירה יהיה בעל מקצוע מנוסה, מפני שיש לך הזדמנות אחת בלבד לעשות את התהליך מול הממשלה הפדרלית בצורה חלקה ולהתקדם למטרה שלך: השגת תושבות! 

אלו הם כללי המשחק פה

בקשת הגירה שתוגש בצורה לקויה יכולה לעכב את קבלת התשובה החיובית בצורה משמעותית ואף להכשיל את התהליך. זאת מכיוון שמה שהוא לא היה מאורגן כיאות בטופס הבקשה או נספחיו, בהתאם לדרישות המחמירות של הרגולטור. בהקשר זה חשוב להיות מודע לתרבות העסקית ולמערכת הכללים השלטת פה. המושג תרבות עסקית מתייחס לאופן שבו מחליטי ההחלטות כמו למשל פקיד ההגירה בממשלה הפדרלית חושבים על תפקידם ועל האחריות המוטלת עליהם לסנן מועמדים לכניסת קבע לאוסטרליה. מבחינתם הכללים להגשת הבקשה הוצגו לעיון המבקש (באתר ההגירה) בצורה ברורה ואם מבקש בקשת ההגירה סטה מכללים אלו, דבר זה מבטא זלזול. אתה לא יכול להרשות לעצמך צל צלו של זלזול באדם שמתוקף תפקידו חורץ גורלות של אלפי בקשות הגירה. טעות כזו יכולה לקרות משתי סיבות: שימוש באנגלית לא תקינה ו/או ליקוי בהכנת מסמך כל שהוא. אלו הם כללי המשחק פה, ציית לכללי המשחק ותקבל את רצונך!

חשוב לעבוד עם סוכן הגירה מנוסה בעל רישיון אוסטרלי. לצורך כך אני ממליץ בחום על יאיר עוז מסוכנות Brain Mobility ניתן לקבל מידע באתר – https://www.brain-mobility.com/

יאיר עובד מישראל והוא מתמחה בהשגת אשרות ויזה על בסיס מקצוע, יזמות והשקעות.

שלושת תנאי הסף לקבלת תושבות במסלול הגירה מבוססת כישורים

 הפקיד במשרד ההגירה אשר יאשר את בקשת ההגירה שלך יעשה זאת לאחר שיבחון את התקיימות כלל התנאים הנדרשים ומתוך כך סיכום הניקוד שתקבל בעבור כל תנאי ותנאי. ישנם שלושה תנאי מפתח שעליך להכיר: גיל, השכלה ורמת אנגלית.

א) גיל – המסלול פתוח עבור אנשים עד גיל ארבעים וחמש, עם העדפה ברורה בניקוד לגילאי השלושים.

ב) השכלה – לרשימת המקצועות והניקוד עבורן גש לאתר רשות ההגירה האוסטרלית או הגש בקשת בדיקת היתכנות לסוכן הגירה מורשה והוא יבדוק עבורך בצורה מקצועית.

ג) אנגלית – דרישת הסף הינה ציון מעבר שש במבחן המיון הבינלאומי לאנגלית: IELT המבחן הזה מורכב מארבעה תתי מבחנים (קריאה, כתיבה, שמיעה, דיבור) ואתה חייב לקבל ציון עובר שש בכל אחד ואחד מתתי המבחנים!

לגבי תנאי האנגלית ברצוני להעיר מתוך ניסיוני כמרצה באוניברסיטה הבינלאומית בסייגון שם לימדתי  בשפה האנגלית תלמידים שאנגלית אינה שפת אמם ואשר לפיכך חייבים היו להוציא שש במבחן IELT  כחלק מתנאי הקבלה ללימודים. יתרה מכך אני עצמי הייתי צריך לעמוד במבחן IELT בציון עובר שבע כתנאי קבלה לתפקיד מרצה באוניברסיטה, כך שאני מכיר את המבחן הזה מכל כוון אפשרי. יש להתכונן אליו בצורה רצינית ואם תצטרך הכוונה כיצד לעשות זאת אנא ציין זאת בסעיף הערות לקוח בדף צור קשר. בפגישה שנערוך אני אתן לך את אותה עצה שהייתי נותן לתלמידיי לקראת המבחן, אם תיישם עצה זו אתה תייעל בצורה משמעותית את תהליך ההכנה למבחן זה. מבלי לקבל את ציון המעבר הנדרש אתה לא תקבל תושבות.

מהו הסיכוי שלך לקבל אשרת תושבות ומהו המכשול המרכזי העומד בפניך להשגת המטרה?

בוא נניח לדוגמא שאתה בן שלושים / שלושים וחמש, בוגר תואר במדעי המחשב ועובד בהייטק. מתוך נתונים כלליים אלו יש לך לדעתי סיכוי מצויין לקבל תושבות. זה כמובן לא יקרה מעצמו אתה צריך להתחיל לעשות משהוא בנידון וחשוב שתהיה לך תכנית פעולה ריאלית לא רק לגבי קבלת הויזה, אלא גם לגבי השלב הבא. רצוי  להתכונן במקביל הן לקבלת האישור המיוחל והן למעבר לאוסטרליה על מנת לאפשר לך לנהל את חייך העמוסים והתובעניים בישראל בד בבד עם כלל ההכנות הנדרשות לחיים חדשים באוז. לכן אתייחס תחילה למכשול הראשון העומד בפניך – הרגל הדחיינות.

ברשותך אספר בדיחה יהודית ישנה: יהודי מבוגר היה מגיע פעם בחודש לבית הכנסת עומד ובוכה לפני ארון הקודש מדבר וצועק לאלוהים מעמקי נשמתו, מבקש ממנו שיזכהו ושיתן לו לזכות בפיס. כך היה עושה שנים רבות. המלאך גבריאל אשר צפה ביהודי זה לאורך השנים החליט לעשות מעשה, אזר אומץ ניגש לאלוהים ושאל אותו מדוע לא יזכה את היהודי בבקשתו. ענה לו אלוהים – אני מכיר טוב טוב את הנודניק הזה והייתי נותן לו בשמחה זכייה יפה בפיס רק שיפסיק לנדנד, אבל הבן אדם מעולם לא טרח לקנות כרטיס פיס אחד בחייו!

מוסר ההשכל של הסיפור: קבלת תושבות באוסטרליה משולה לזכייה בפיס רק שאין לך צורך להסתמך על כוח עליון בנידון. יש לך את כל מה שאתה צריך על מנת להגיע לכך. אבל דחיינות יכולה להיות בעייה שעלולה לעכב אותך או אף לסכל במהלך הזמן השגת מטרה זו. דחיינות קשורה בקשר הדוק לגישה שלך ולחשיבה הרגשית לגבי העניין כולו. הצעתי עבורך בצע בהקדם האפשרי את בדיקת ההיתכנות ואז תדע איפה אתה עומד ומשם תמשיך.

הערת סיכום

אינני סוכן הגירה, אני משאיר את העיסוק במקצוע זה לאנשי המקצוע הראויים שמצויים פה. העזרה שאני יכול להעניק בעניין זה היא הדרכה כללית מתוך ניסיוני האישי כיצד עליך לכלכל את צעדיך בהווה בתור אדם שחי בישראל ושוקל להגר אך מכיוון שאינו נמצא על אדמת אוסטרליה אינו מכיר כראוי את התנאים הקיימים פה הן לגבי ההגירה והן לגבי החיים עצמם: אפשרויות עבודה, עלויות המחיה וכיוצא בזאת.

לדעתי מבחינה מעשית ובראייה לטווח הארוך אוסטרליה הינה יעד הגירה מוצלח יותר מאשר האיחוד האירופאי, ארצות הברית או קנדה. קיים כאן כיום ביקוש חזק לשלל מקצועות נדרשים כגון: אנשי מחשבים, מהנדסים, מורים, רופאים, עובדים במקצועות הבריאות ועוד ועוד. אתה ומשפחתך מהגרים למדינת רווחה עשירה יעילה ויציבה.

שיהיה בהצלחה..

 

צח רונן

יועץ נדל"ן

בריסביין, אוסטרליה.